TORONTO, 20 SEPTEMBRIE, 2001

 

Scrisoare catre profesorii si colegii din tara,

la 20 de ani de la absolvirea liceului

 

Acum 20 de ani ne luam zborul zimbind, tineri si nemuritori. Astazi nu mai suntem asa siguri ca stim toate adevarurile, suntem un pic mai intelepti si poate mai fragili. Dar inca mai pastram, sentimentali, amintirea minunatilor ani de liceu. Si oare cum am putea uita profesorii nostri extraordinari si, da! cei mai grozavi colegi din lume? Toate nazbitiile si nebuniile de care am fost in stare, desi pretindeam ca nu mai suntem copii. Toate emotiile si uimirile propriei descoperiri si sperantele pentru un viitor maret!

          Si daca astazi suntem mindri de noi insine, de copiii iubirilor noastre, de faptele si visele noastre, de roadele stradaniilor noastre si de experientele naucitoare sau sublime pe care le-am trait fiecare in acesti 20 de ani, sa ne oprim o secunda si sa ne amintim ca totul a fost posibil pentru ca am avut sansa sa avem alaturi de noi, la inceput de drum, parinti iubitori si dascali devotati. Pasiunea lor ne-a luminat, ne-au inspirat si ne-au impins cu tact si infinita grija sa ne depasim, sa perseveram, ne-au invatat sa fim puternici si sa ne ducem viata cu gratie si demnitate. Le datoram placerea de a munci pentru ca ei ne-au oferit placerea de a invata, bucuria de a cauta, a descoperi si a intelege! Le datoram nu numai oceanele de cunoastere din noi, dar mai presus de toate, increderea in noi insine, curajul, hotarirea si virtutile care ne definesc ca oameni.

          Aniversarea noastra se intimpla sa aiba loc in aceste zile in care limitele inimaginabilului au fost impinse dincolo de imaginabil, in care istoria se imparte inca o data intre <<inainte si dupa>>, intre ce a fost si ce va fi de acum inainte. In aceste zile, mai mult ca oricind, ne place sa ne regasim prietenii, sa-i imbratisam si sa-i stim aproape...

          Acum 20 de ani eram tineri si nemuritori. Sa raminem mereu asa si Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!

 

Profesorilor si colegilor nostri, cu dragoste, de departe si totusi inca atit de aproape,

 

Larisa Kreci (larisa_cheran@hotmail.com; lcheran@chem.utoronto.ca)

Rodica Nitu (Rodica.Nitu@ec.gc.ca)

Carmen Nitu (carmen@gentryknit.com)

Laura Grosu (laurapinzariu@yahoo.ca)

Dorina Taranu (Dorina.Chifan@cognos.ca)

Stefan Mustata (s.mustata@utoronto.ca)

Dan Butnaru (dbutnaru@home.com

Mircea Rusu (mlrusu@home.com)